CSR Romania

25 iunie 2022

Ultima ora:
Esti in sectiunea: News Comunicate de presa Raportul de responsabilitate socială corporativă IBM: 10 milioane de ore de voluntariat

Raportul de responsabilitate socială corporativă IBM: 10 milioane de ore de voluntariat

Email Imprimare PDF

ibmIBM a anuntat ca in ultimii 5 ani a efectuat peste 10 milioane de ore de voluntariat in comunitati din intreaga lume. Realizarea in domeniul serviciilor oferite comunitatilor coincide cu lansarea raportului privind programele de Corporate Responsibility desfasurate in anul 2009, raport ce ofera o viziune asupra practicilor de leadership, politicilor publice si politice folosite de companie in cadrul comunitatilor locale.

Raportul include o dezbatere cu privire la integrarea programelor de Corporate Responsibility in strategia Smarter Planet. Aceasta dezbatere cuprinde puncte de vedere ale directorilor IBM. Detalii asupra rezultatelor si alte informatii suplimentare sunt disponibile la adresa: http://www.ibm.com/responsibility.

“Angajatii IBM au un rol important in comunitatile locale deoarece folosesc experienta si talentul dezvoltate in cadrul companiei si le pun in practica in cazul institutiilor de invatamant”, a precizat Stanley Litow, vice presedinte Corporate Citizenship & Corporate Affairs, IBM. “Credem in parteneriate sustinute si de durata care vor aduce contributii concrete si schimbari pozitive pe termen lung in cadrul comunitatilor.”

De asemenea, realizarea celor 10 milioane de ore de voluntariat in folosul comunitatii efectuate de angajatii IBM este mentionata in raport. Angajatii IBM efectueaza activitati de voluntariat in cadrul unei initiative intitulate On Demand Community. Aceasta initiativa ofera aplicatii pentru instruirea personalului didactic si programe de introducere in web design. De la lansarea initiativei On Demand Community, peste 150.000 de angajati IBM au efectuat peste 10 milioane de ore de voluntariat in peste 70 de tari. Programul pune la dispozitie atat tehnologiile cat si serviciile oferite de angajatii IBM pentru a transforma orasele, institutiile de invatamant si comunitatile.

IBM estimeaza ca activitatile de voluntariat efectuate de angajati “valoreaza” cel putin 25 de dolari pe ora. Deoarece angajatii au efectuat 10 milioane de ore de voluntariat de la infiintarea initiativei On Demand Community, rezulta ca voluntarii IBM au generat cel putin un sfert de milion de dolari, care se adauga la cele 36,1 milioane de dolari donate anual in cadrul campaniei Employee Charitable Contribution si la cele 180 de milioane de dolari oferite asociatiilor caritabile de catre companie.

Compania a anuntat ca va dona 1 milion de dolari pentru a crea un program intitulat Global Service “Jam” in octombrie. Obiectivul acestui program, sustinut sub forma unei dezbateri online, este de a extinde colaborarea intre companii, guverne si societati civile pentru a imbunatati serviciile oferite.

Alte elemente de baza din raportul privind Corporate Responsibility sunt reprezentate de modalitatile in care:


- IBM ofera angajatilor programe de training, servicii medicale, oportunitati de a acumula experienta globala, precum si acces la programe ce promoveaza un stil de viata sanatos.
- IBM se dedica protejarii mediului inconjurator in toate activitatile, prin intermediul programului de conservare a energiei, in urma caruia s-a evitat degajarea de 142.000 de metri cubi de emisii de dioxid de carbon. In urma acestui program de conservare IBM a economisit 26,8 milioane de dolari in anul precedent.
- IBM a imbunatatit sistemul de management al riscului prin introducerea de procese de administrare, ce includ noi teluri impuse departamentului de management al riscului.
- IBM a impus noi conditii furnizorilor globali, astfel incat acestia sa creeze si sa implementeze programe de corporate responsibility si sisteme de management al mediului inconjurator.
- IBM accentueaza colaborarea cu societatea civila prin transformarea sistemelor de sanatate astfel incat sa se concentreze asupra pacientilor, prin introducerea aplicatiilor de securitate in sistemele planetei si prin construirea de orase inteligente care sa fie orientate spre rezolvarea problemelor cetatenilor.
- IBM colaboreaza cu Organizatii Non-Guvernamentale (ONG) si comunitati locale din pietele emergente prin intermediul departamentului Corporate Service Corps. Acest departament pune la dispozitie angajati care sa rezolve problemele complexe din tarile in curs de dezvoltare.

Banner