20 aprilie 2021

Esti in sectiunea: News Comunicate de presa Medicover Romania devine partener pe termen lung al comunitatii refugiatilor

Medicover Romania devine partener pe termen lung al comunitatii refugiatilor

medicoverMedicover România a încheiat la începutul acestui an un parteneriat cu Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR), care se va dezvolta pe viitor în oferirea de asistenţă medicală de urgenţă pentru refugiaţii de pe teritoriul României. Un prim pas al acestei iniţiative reprezintă donaţia recentă a 2.000 de doze de vaccin împotriva gripei sezoniere - vaccinul Vaxigrip, produs de Aventis Pasteur.

Valoarea totală a donaţiei este de 10.500 EUR, vaccinurile fiind distribuite refugiaţilor din centrele Bucureşti, Otopeni, Timişoara, Arad, Galaţi, Rădăuţi şi Şomcuţa. Această iniţiativă reprezintă doar un prim pas în parteneriatul dintre Medicover şi UNHCR (Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi), care se va dezvolta pe viitor în oferirea de asistenţă medicală de urgenţă pentru refugiaţii de pe teritoriul României. Donaţia respectă termenele şi perioada de vaccinare şi vine să compenseze un deficit cronic de servicii medicale de primă necesitate pentru comunitatea locală de refugiaţi. Aceasta se confruntă cu o lipsă generalizată de asistenţă medicală şi medicamente, motiv pentru care donaţia Medicover este cu atât mai importantă.

“Suntem deosebit de încântaţi că putem contribui, oricât de puţin, la ameliorarea statutului refugiaţilor din România. De cele mai multe ori, aceştia nu îşi cunosc drepturile fundamentale la servicii medicale minime care le revin conform Convenţiei de la Geneva privind Statutul Refugiaţilor. În spiritul alinierii acestora la legislaţia europeană, Medicover vrea să le asigure tot suportul în recuperarea demnităţii umane şi în respectarea standardelor medicale la care au tot dreptul. Ne bucură în mod deosebit deschiderea pe care am primit-o din partea UNHCR şi sperăm să iniţiem în acest fel o colaborare pe termen lung cât mai benefică pentru condiţia refugiaţilor din România“, a declarat Marina Oţelea, director Medicover România.

Din anul 1991, când România a semnat Convenţia de la Geneva privind Statutul Refugiaţilor din 1951, până la data de 31 ianuarie 2010, au fost depuse18.584 de cereri de azil, dintre care 3.070 au fost aprobate. În 2009, au fost depuse 995 de cereri de azil, (principalele ţări de origine fiind Moldova - 136, Pakistan - 92, Afganistan - 88, Turcia - 82 şi Irak - 71) dintre care au fost aprobate 94. În luna ianuarie 2010, au fost depuse 60 de cereri de azil, dintre care 9 au fost aprobate.

"Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi le este recunoscător reprezentanţilor Medicover pentru generoasa contribuţie de 2.000 de vaccinuri contra gripei sezoniere, destinată tuturor persoanelor de interes pentru UNHCR din România. Sperăm din tot sufletul ca acest gest umanitar să reprezinte un exemplu şi pentru alte instituţii în viitor", a declarat Machiel Salomons, Reprezentant UNHCR în România.

Despre Medicover
Medicover este liderul serviciilor medicale private în Europa Centrală şi de Est.. 6000 de companii şi 400 000 de oameni beneficiază de serviciile companiei în Polonia, România, Ungaria, Cehia, Slovacia, Germania, Ucraina şi Estonia. Medicover, cel mai mare angajator în sectorul medical privat, oferă servicii pe bază de abonament, dar şi în sistem de policlinică cu plată, atât prin reţeaua de centre proprii, moderne şi complet echipate, cât şi prin reţeaua de centre partenere în continuă expansiune. În România, Medicover are grijă de sănătatea a peste 70 000 de abonaţi din 1500 de companii. Centrele Medicover sunt localizate în Bucureşti, Cluj Napoca, Constanţa, Focşani, Iaşi, Ploieşti, Brasov şi Timişoara. Reţeaua de parteneri este formată din peste 60 de clinici din toate judeţele ţării. Clienţii Medicover beneficiază de îngrijire medicală din partea unei echipe formate din peste 450 de medici şi asistente.

Despre UNHCR
Organizaţia Naţiunilor Unite pentru refugiaţi este mandatată de către Naţiunile Unite să conducă şi să coordoneze activitatea internaţională cu privire la protecţia globală a refugiaţilor şi la soluţionarea problemelor refugiaţilor. Scopul principal al UNHCR este acela de a apăra drepturile şi bunăstarea refugiaţilor. UNHCR se străduieşte să asigure exercitarea dreptului fiecărei persoane de a cere azil şi de a găsi un refugiu sigur în cadrul altui stat şi de a se întoarce acasă în mod voluntar. Ajutând refugiaţii să se întoarcă în ţările de origine sau să se stabilească într-o altă ţară, UNHCR caută şi soluţii durabile la problemele acestora. Eforturile UNHCR sunt mandatate prin Statutul organizaţiei şi guvernate de Convenţia Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi din 1951 şi Protocolul său adiţional din 1967.