CSR Romania

29 februarie 2024

Ultima ora:
Esti in sectiunea: News Comunicate de presa ECDL si-a desemnat castigatorii proiectului “Brosura ECO”

ECDL si-a desemnat castigatorii proiectului “Brosura ECO”

Email Imprimare PDF
ecdl_brosuraJoi, 18 februarie 2010, ora 11:00, in Sala Mare de Consiliu a Primariei Municipiului Bucuresti a avut loc premierea proiectelor castigatoare in cadrul concursului de proiecte Brosura ECO. Astfel, a fost desemnat proiectul castigator, care urmeaza sa fie implementat cu sprijinul ECDL ROMANIA si a celorlalti parteneri ai proiectului.

La sfarsitul lunii noiembrie anul trecut, a fost lansat Proiectul Brosura ECO care este un program initiat de Asociatia EcoAssist si a fost organizat impreuna cu ECDL ROMANIA avand ca parteneri Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Primaria Municipiului Bucuresti si Coca Cola Hellenic.
Atunci a plecat spre 40 de licee din capitala un material informativ destinat elevilor din clasele a IX-a pana la a XI-a ce a continut o prezentare a ONG-urilor de mediu active din Bucuresti, o prezentare a autoritatilor de mediu din Bucuresti, bunele practici in ecologie cat si pasii pentru realizarea propriului proiect ecologic. Totodata, liceenii au fost antrenati intr-o competitie de idei de proiecte ecologice.

Conferinta de premiere s-a bucurat de prezenta profesorilor si elevilor ce au participat la Brosura ECO alaturi de care au fost reprezentanti ai tuturor partenerilor proiectului. La eveniment a participat dna. Inspector Georgiana Bolojan, din partea Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti care i-a felicitat pe colegii profesori implicati in proiect, incurajandu-i pe tineri sa fie proactivi si sa continue sa participe la activitati extrascolare. Dna. Monica Nazare, Director Executiv al Directiei de Protectie a Mediului si Educatie Eco-Civica si dna. Daniela Stanculescu, Consilier in cadrul Directiei de Invatamant au reprezentat Primaria Municipiului Bucuresti, care poate fi un partener real al tinerilor ce isi doresc sa scrie si sa puna in practica proiecte ecologice.

Din cele 35 de proiecte inscrise de profesorii si elevii celor 40 de licee participante din Bucuresti, juriul a desemnat un proiect ce va fi implementat cu sprijinul organizatorilor cat si 5 proiecte care au primit premii speciale.

Marele castigator al Brosurii ECO a fost desemnat poiectul „Make It a Better Place” al echipei Ecologica din Liceul Teoretic „Grigore Moisil. “Zona de nord si est a Lacului Morii este plina de deseuri. Copiii trec des pe acolo si au venit cu acesta idee de ecologizare. Vrem sa plantam copaci pe insula, sa punem cosuri de gunoi si, dupa modelul din strainate, panouri pentru lipirea gumelor de mestecat”, spune Mihaela Garabet, profesorul coordinator al echipei Ecologica.
S-au acordat de asemenea alte 5 premii speciale proiectelor urmatoarelor licee: Grup Scolar Industrial „Nicolae Teclu”, Colegiul Tehnic „Media”, Liceul Teoretic „Dimitrie Bolintineanu”, Colegiul National „Emil Racovita” si Liceul Teoretic „C.A. Rosetti”.
Premiile au fost inmanate de catre dnul. Viceprimar al Capitalei, Victor Iovici.

Liceenii prezenti in sala s-au aratat foarte entuziasti de participarea lor in cadrul programului intelegand experienta semnificativa pe care au castigat-o luand parte la crearea de proiecte pe teme ecologice.

Prin suportul acordat proiectelor educationale si de protejare a mediului, ECDL ROMANIA vizeaza dezvoltarea culturii ecologice in randul tinerilor si formarea respectului fata de natura si a unei societati durabile, tinerii fiind cei mai deschisi in ceea ce priveste schimbarea de mentalitate in atitudinea fata de mediul inconjurator.

ECDL ROMANIA

Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence) este cel mai raspandit program de certificare a competentelor digitale recunoscut la nivel international in peste 148 de tari si numara pana in prezent peste 9 milioane de persoane inregistrate in program.

In afara Europei, certificarea este cunoscuta sub numele ICDL (International Computer Driving Licence).

Certificarea ECDL este vendor-independent, examenele pot fi sustinute pe mai multe suite de aplicatii.

ECDL ROMANIA este Operatorul National al licentei ECDL in Romania, cu o retea de peste 500 de centre de instruire si testare acreditate pe intreg teritoriul tarii.

Pentru mai multe informatii accesati www.ecdl.org.ro  sau www.ecdl.org , www.equalskills.ro.
Banner