CSR Romania

19 iunie 2018

Ultima ora:
Esti in sectiunea: News Comunicate de presa O inimă sănătoasă iubeşte mai mult - Program de sănătate şi CSR iniţiat de farmaciile Catena

O inimă sănătoasă iubeşte mai mult - Program de sănătate şi CSR iniţiat de farmaciile Catena

Email Imprimare PDF

afis-o-inima-sanatoasaÎn data de 11 februarie, a fost lansată seria de broşuri: „O inimă sănătoasă iubeşte mai mult”, acţiune care face parte din campania de sănătate şi responsabilitate socială cu acelaşi nume, iniţiată şi susţinută de farmaciile Catena.  „O inimă sănătoasă iubeşte mai mult” are la bază informarea, educarea şi prevenţia. Iniţiativa reuneşte echipa de 800 de farmacişti şi asistenţi din farmaciile Catena, cu sprijinul comunităţii medicale, şi a fost creată în vederea informării publicului cu privire la bolile cardiovasculare. Obiectivul campaniei este de a veni în sprijinul oamenilor, de a-i ajuta să îşi schimbe stilul de viaţă.

Acţiuni în cadrul programului
•    Servicii oferite de susţinătorul programului farmaciile Catena: măsurarea gratuită a tensiunii arteriale, precum şi sfaturi profesioniste.
•    Suplimentele nutriţionale cu scop preventiv vor avea reduceri speciale în farmaciile Catena.
•    În cadrul campaniei „O inimă sănătoasă iubeşte mai mult!” vor fi distribuite 300.000 de broşuri în farmacii, în centre de sănătate, cabinetele medicilor de familie. Acestea sunt destinate conştientizării riscurilor cauzate de bolile cardiovasculare şi sunt puse la dispoziţia publicului.
•    Susţinerea distribuirii broşurii prin inserturi în publicaţii de sănătate editate de grupul de presa Galenus (Farmacia Ta, Galenus – revista farmaciştilor şi Tonica) şi alte publicaţii de sănătate.
•    Workshopuri informative.
•    Dezbateri şi reuniuni la care vor participa reprezentanţi ai comunităţii medicale şi ai pacienţilor, reprezentanţi ai Guvernului, Parlamentului şi mass-media şi printr-o campanie susţinută de comunicare despre incidenţa bolilor cardiovasculare, cercetările în domeniu şi deciziile la nivel european.
•    Site dedicat campaniei.

Anca Vlad, Preşedinte Grup
„Cum se spune, la început a fost cuvântul. La începutul anilor `90 a fost cuvântul Fildas şi sloganul prin care ne propuneam să fim Numele sănătăţii în România. 20 de ani mai târziu, ne întrebăm: este Fildas numele sănătăţii în România? Ne străduim să fie. Este Catena farmacia care te ajută? Noi credem că este. Mai nou, a apărut un sub-slogan, Catena, farmacia inimii. De ce farmacia inimii? Pentru că avem grijă de inima ta. Pentru că principala cauză a mortalităţii în România la ora actuală sunt bolile cardiovasculare. Pentru că se conştientizează tot mai mult atât la nivelul autorităţilor, cât şi la nivelul populaţiei problema pe care o reprezintă sănătatea inimii. Noi dorim să ne exprimăm sprijinul faţă de pacienţi prin iniţierea acestei campanii. De fapt, a avut un succes extraordinar campania lansată acum 2 ani şi jumătate, când am tipărit 100.000 de broşuri. Ne-am dorit să reluăm acest program şi de data aceasta am editat şi tipărit 200.000 de broşuri.”

Alina Marinescu, Director general farmaciile Catena:
„În data de 7 noiembrie 2009, în cele peste 200 de farmacii Catena a fost lansată campania naţională O inimă sănătoasă iubeşte mai mult! Scopul campaniei este sprijinirea pacienţilor pentru adoptarea unui stil de viaţă sănătos şi a industriei farmaceutice naţionale. Campania O inimă sănătoasă iubeşte mai mult! doreşte să ofere clienţilor Catena oportunitatea de a se informa asupra riscurilor şi posibilităţilor de prevenţie în cazul bolilor cardiovasculare şi să educe, prin intermediul programelor de sănătate şi responsabilitate socială, populaţia. În cadrul campaniei se desfăşoară şi Programul de sănătate şi responsabilitate socială O inimă sănătoasă iubeşte mai mult!. Programul oferă ca susţinere din partea farmaciilor Catena:
-    suport informaţional prin lansarea şi distribuirea la nivel naţional a 300.000 de exemplare de broşuri destinate conştientizării riscurilor cauzate de bolile cardiovasculare;
-    măsurarea gratuită a tensiunii arteriale, precum şi sfaturi profesioniste;
-    reduceri speciale pentru suplimentele nutriţionale cu scop preventiv.”

Ruxandra Andronache, Manager farmacie Catena:  
„Campania farmaciilor Catena, O inimă sănătoasă iubeşte mai mult! are în vedere prevenirea şi ameliorarea afecţiunilor cardiovasculare prin informarea corectă a pacienţilor şi prin consilierea acestora în utilizarea suplimentelor nutritive folosite în prevenirea bolilor cardiovasculare. Pe durata campaniei O inimă sănătoasă iubeşte mai mult!, pacienţii beneficiază de:
•    Reduceri la suplimentele utilizate în afecţiunile cardiovasculare;
•    Monitorizarea gratuită a tensiunii arteriale;
•    Informaţii medicale sintetizate în broşura O inimă sănătoasă iubeşte mai mult!
Orice pacient poate beneficia de măsurarea tensiunii arteriale de către personal de specialitate şi poate primi consiliere în orice farmacie Catena.”

Dr. Alexandra Grigorescu, Medic primar boli interne, medic specialist cardiologie, doctor în ştiinţe medicale
„Principalele cauze ale bolilor cardiovasculare sunt alimentaţia necorespunzătoare, sedentarismul şi fumatul, factori ce pot fi controlaţi. Evitarea acestora ar putea reduce cu 80% numărul deceselor premature provocate de afecţiunile cardiovasculare. 17 milioane de oameni mor anual din cauza afecţiunilor cardiovasculare. La fiecare 2 secunde apare un deces cauzat de aceste boli, iar la fiecare 6 secunde o persoană suferă un atac cerebral.
Conform OMS, în România, rata mortalităţii din cauza bolilor cardiovasculare este de 61% din numărul total de decese, faţa de 37% în UE.
Studiul SEPHAR efectuat în România arată că 40% din populaţia ţării are hipertensiune arterială, iar peste 50% dintre hipertensivi sunt nou diagnosticaţi. Bolile cardiovasculare sunt principala cauză a mortalităţii în UE, aproximativ 40% din decese sau 2 milioane de decese pe an. Din cele 10 milioane de oameni care supravieţuiesc anual unui accident vascular cerebral, peste 5 milioane rămân cu dizabilităţi permanente.
În 2009, România s-a situat pe locul 3 în Europa în ceea ce priveşte incidenţa bolilor cardiovasculare, fiind depăşită doar de Rusia şi Bulgaria, potrivit American Heart Association. În 2010, după ultimele date, ţara noastră se află pe locul 4, înaintea sa fiind Ungaria.”  

Dr. Camelia Diaconu, Medic primar medicină internă, doctor în medicină, competenţă ecografie generală şi cardiacă
„Boala cardiovasculară este situată pe primul loc ca şi cauză a mortalităţii în Europa, atât la femei, cât şi la bărbaţi, potrivit Cartei Europene a Sănătăţii Cardiovasculare (European Heart Health Charter). În Europa cauzează peste 4,35 milioane de decese în fiecare an (European Heart Health Charter). Incidenţa şi consecinţele bolilor cardiovasculare pot fi reduse prin diagnostic timpuriu, un management adecvat al afecţiunii, recuperare şi prevenţie, inclusiv consiliere privind organizarea stilului de viaţă. Principalii factori de risc sunt: hipertensiunea arterială, fumatul, nivelul ridicat al colesterolului sangvin.
Cel puţin 20% dintre pacienţii hipertensivi care se prezintă la un consult medical nu ştiu că au hipertensiune arterială, chiar dacă tensiunea lor arterială are valori ridicate. Din acest motiv, controlul tensiunii arteriale este necesar cel puţin o dată pe an, chiar în absenţa oricărei manifestări de boală.”

Dr. Corina-Aurelia Zugravu, Medic primar igiena alimentaţiei şi nutriţie
„Stilul de viaţă este o sintagmă cu multe implicaţii: alimentaţie, fumat, regim de activitate (stres), perioade de odihnă, exerciţii fizice, aspecte psihologice.
În ceea ce priveşte alimentaţia, foarte importante sunt legăturile cantitative (cât mâncăm) şi cele calitative (ce mâncăm). În lume, există peste 400 milioane obezi şi peste un miliard de supraponderali, ceea ce arată faptul că greutatea peste limitele normale reprezintă un factor de risc esenţial pentru bolile de inimă: inima munceşte în plus, tensiunea arterială creşte, se măresc trigliceridele şi colesterolul rău (HDL) şi scade colesterolul bun (LDL).Orice kilogram pierdut diminuează riscul de boală cardiacă şi atac vascular cerebral. Este indicată reducerea consumului de sare, a grăsimilor animale şi consumul fibrelor, a fructelor şi legumelor. De asemenea, este foarte important exerciţiul fizic, efectuat cel puţin 30 de minute pe zi.”Despre farmaciile Catena
Farmaciile Catena reprezintă unul dintre cele mai moderne lanţuri de farmacii din România, cu o largă acoperire pe teritoriul ţării, în prezent existând peste 200 de unităţi deschise.
Farmaciile Catena au un număr de 800 de angajaţi, dintre care peste 500 sunt farmacişti. Catena, „Farmacia care te ajută”, oferă în permanenţă sfaturi şi recomandări profesioniste pentru o gamă largă de produse farmaceutice, cosmetice, dermatocosmetice, remedii naturale şi nutriţie.
Viziunea Catena este să devină un reper fundamental în lumea medicală, în ceea ce priveşte calitatea şi profesionalismul serviciilor oferite, lanţul de farmacii cu cel mai mare număr de pacienţi fideli.
Misiunea Catena este de a ajuta în permanenţă prin sfaturi şi recomandări profesioniste, pentru o gamă largă de produse: farmaceutice şi parafarmaceutice, cosmetice şi dermatocosmetice, remedii homeopate şi terapii naturiste. Clienţii farmaciilor Catena pot beneficia de servicii precum: consiliere de frumuseţe, măsurarea tensiunii arteriale, măsurarea greutăţii, precum şi reduceri, oferte speciale şi premii surpriză pentru toţi deţinătorii de Card Catena.
Vizitaţi site-ul www.catena.ro pentru mai multe detalii privind oferta farmaciilor Catena.
Banner