30 martie 2017

Esti in sectiunea: News Comunicate de presa Petrom lansează 'În căutarea lui Andrei' pentru elevii şi profesorii de şcoală generală

Din 2012, programele de responsabilitate socială ale Petrom se concentrează pe obţinerea de rezultate sustenabile la nivelul comunităţilor în care compania derulează operaţiuni, dar vizează în acelaşi timp şi rezultate la nivel naţional. Astfel, proiectul Şcoala lui Andrei, ediţia 2012, lansat în vară în comunităţile Petrom, revine luna aceasta cu o nouă ediţie, derulată la nivel naţional, numită „În căutarea lui Andrei”.

„În căutarea lui Andrei” este un concurs cu teme eco-civice şi se adresează tuturor elevilor şi profesorilor din şcolile generale de stat sau private din România care doresc să contribuie la dezvoltarea societăţii în care trăiesc.

În cadrul concursului, elevii, grupaţi în echipe de minimum 5 sau maximum 15 membri, coordonaţi de către un profesor, trebuie să creeze un film  nu mai lung de trei minute, în care demonstrează că sunt cetăţeni responsabili, precum Andrei. Filmele trebuie înscrise pe site-ul www.incautarealuiandrei.ro, în perioada 29 octombrie – 18 noiembrie, având la bază un proiect inspirat de una dintre cele trei teme ale competiţiei: mediu, educaţie şi cultură şi implicare în comunitate.

În perioada 19 – 25 noiembrie, filmele înscrise vor fi votate de public, stabilind astfel câştigătorul premiului de popularitate. Totodată, ele vor fi evaluate şi de Juriu, alcătuit din: Mona Nicolici (manager relaţii comunitare Petrom), Alexandru Tunaru (blogger), Oana Sandu (editor, Decât o revistă), Răzvan Crişan (Preşedinte şi fondator Asociaţia Oricum), Răzvan Baciu (videoblogger), Ana-Maria Irimia (actriţă şi „profesor trăsnit”, Fun Science).

„Ne respectăm promisiunea şi revenim cu cea de-a doua ediţie a Şcolii lui Andrei, de această dată adresată tuturor şcolilor generale din România. Prezentăm un nou concept de concurs, mai interactiv, şi încercăm să găsim toţi Andreii responsabili. Credem în continuare că investind în proiecte de educaţie non-formală sprijinim atât sistemul educaţional românesc, cât şi tinerii care simt, cred şi vor să ajute la dezvoltarea comunităţii din care fac parte. ”, a declarat Mona Nicolici, Manager Relaţii Comunitare Petrom.

Pe baza unor criterii de evaluare care ţin cont de lucrul în echipă, originalitate şi creativitate, identificarea corectă a problemei şi soluţii în beneficiul comunităţii, vor fi stabiliţi câştigătorii pentru fiecare ciclu de învăţământ în parte (ciclul primar: I – IV / ciclul gimnazial: V-VIII). Câştigătorii concursului vor fi anunţaţi pe 29 noiembrie, pe site-ul competiţiei, www.incautarealuiandrei.ro.

Premiile sunt în valoare de 23.000 de euro şi constau în biciclete şi kit-uri de protecţie pentru toţi membrii echipei care se va clasa pe locul I, role şi kituri de protecţie pentru locul II şi playstation portabile (PSP-uri) pentru locul III. Premiul de popularitate constă în MP3 player-e, iar profesorii coordonatori ai echipelor câştigătoare vor primi câte un laptop. Toţi profesorii coordonatori care vor înscrie proiecte eligibile în concurs vor primi o diplomă de participare din partea Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Toţi cei interesaţi de proiect pot consulta Regulamentul competiţiei pe www.incautarealuiandrei.ro.

„Respect pentru Viitor” este un amplu program iniţiat de Petrom, la începutul anului 2007, prin care răspundem nevoilor societăţii şi mediului înconjurător.
„Respect pentru Viitor” este concretizarea principiilor noastre, care stau la baza dezvoltării durabile. Credem că nevoile prezentului pot fi satisfăcute cu respect pentru generaţiile viitoare şi, pentru aceasta, am ales să tratăm aspectele legate de mediu şi pe cele sociale ca parte integrantă a conduitei noastre de business.