CSR Romania

09 martie 2024

Ultima ora:
Esti in sectiunea: News Comunicate de presa Samsung România continuă caravana educaţională Trends of Tomorrow

Samsung România continuă caravana educaţională Trends of Tomorrow

Email Imprimare PDF
tot_2Samsung Electronics România a continuat campania educaţională „Trends of Tomorrow” – proiect de CSR demarat anul trecut, care are ca scop susţinerea dezvoltării personale şi orientării profesionale a tinerilor din clasele terminale de liceu – oferindu-le elevilor o oră de consiliere în carieră, în cadrul unei caravane care s-a desfăşurat în 18 licee din cele mai importante oraşe din România (Bucureşti, Braşov, Iaşi, Cluj şi Timişoara).

Astfel, elevii din clasele terminale au discutat împreună cu un reprezentant Samsung şi un psiholog clinician despre importanţa alegerii unei cariere care să se potrivească personalităţii fiecăruia şi au avut ocazia de a-şi descoperi atuurile printr-un test de aptitudini. Peste 1400 de tineri au participal la seminariile despre orientarea în carieră susţinute în fiecare liceu, peste 90% dintre aceştia completând testul de aptitudini pus la dispoziţie în timpul întâlnirii cu reprezentanţii Samsung.

Testul de aptitudini a măsurat aptitudinile verbale, numerice / matematice, decizionale şi de percepţie a formei. Dintre cele 4 aptitudini testate în cadrul caravanei „Trends of Tomorrow”, liceenii din România au foarte bine dezvoltate abilităţile de comunicare precum şi raţionamentul matematic. La polul opus se află însă capacitatea de decizie şi aptitudinea de percepţie a formei, care sunt la nivel mediu sau mai slab dezvoltate la mai mult de jumătate dintre respondenţi.

Astfel, din totalul respondenţilor, 74.72% au arătat abilităţi de comunicare dezvoltate peste medie şi 82.12% dintre persoanele chestionate au obţinut un scor peste mediu la testul „Raţionament matematic”, ce indică faptul că mai mult de 3/4 dintre elevii participanţi au abilităţile tehnice bine şi foarte bine dezvoltate, iar 23.6% dintre aceştia au capacitatea de a excela în domeniul tehnic. În ceea ce priveşte capacitatea de a lua decizii, 62.8% dintre persoanele care au completat testul au obţinut un scor mediu sau slab. Doar 1.9% dintre tinerii cu vârsta cuprinsă între 16  şi 19 ani au obţinut scor maxim la testul ce evaluează aptitudinile de percepţie a formei, ceea ce înseamnă că foarte puţine dintre persoanele chestionate au înclinaţii artistice.

„Într-o eră în care posibilităţile profesionale sunt nenumărate, în care trebuie să te reinventezi tot timpul, este tot mai necesară îndrumarea. De aceea, acţiunile pe care le desfăşurăm - de la caravana în licee, până la bursele pe care le oferim echipelor câştigătoare – au ca scop  să îi aducem pe tineri mai aproape de cariera potrivită, ca parte a angajamentului Samsung de a oferi suport tinerilor şi de a investi într-un viitor mai bun”, a declarat Mihaela Stănoiu, Marketing Manager Samsung Electronics România.

Bogdana Bursuc, psiholog clinician specialist, a completat: „Atunci când ne cunoaştem foarte bine pe noi şi ştim care ne sunt punctele forte, este mult mai uşor să ne alegem o meserie care să ne placă şi la care să ne pricepem. Iar atunci când facem cu plăcere un lucru şansele sunt foarte mari să  excelăm în domeniul respectiv. În cadrul seminariilor susţinute în licee, participanţii au avut şansa de a îşi evalua câteva dintre abilităţile esenţiale în principalele domenii profesionale – un prim pas catre o mai bună cunoaştere şi implicit către o alegere potrivită.”

Pe lângă caravana educaţională desfăşurată, programul din acest an- „Dă viaţă ideilor tale!”, include un concurs naţional de proiecte de dezvoltare profesională, construite, la alegere, în unul din următoarele domenii: Comunicare & Mass-media, Marketing & Retail, Juridic & Ştiinţe politice, IT & Inginerie, Artă & Cultură, Medicină & Ştiinţe ale naturii. La final, cele mai bune proiecte vor fi premiate cu burse (5.000 de euro, 3.000 de euro / echipă), pentru atingerea scopurilor academice propuse, sau cu produse Samsung.

Toate detaliile şi întregul regulament al campaniei pot fi consultate pe pagina oficială de Facebook: http://www.facebook.com/SamsungTrends..


Samsung Electronics Co., Ltd. este lider mondial în industria semiconductorilor, a telecomunicaţiilor, a dispozitivelor media digitale şi a tehnologiilor de convergenţă digitală, cu vânzări consolidate de 143,1 miliarde USD în anul 2011. Având aproximativ 206.000 de angajaţi în 197 de birouri din 72 de ţări, compania operează două organizaţii separate, pentru a coordona nouă divizii independente de afaceri: Digital Media & Communications, compusă din Visual Display, Mobile Communications, Telecommunication Systems, Digital Appliances, IT Solutions şi Digital Imaging; şi Device Solutions, alcătuită din Memory, System LSI şi LCD. Recunoscut pentru performanţa lider în industrie, conform unei serii de criterii economice, de mediu şi sociale, Samsung Electronics a fost numită cea mai sustenabilă companie de tehnologie din lume în cadrul 2011 Dow Jones Sustainability Index.
Banner