CSR Romania

04 decembrie 2021

Ultima ora:
Esti in sectiunea: News Comunicate de presa Sun Plaza susţine copiii cu autism de la Fundaţia AITA şi le spune povestea!

Sun Plaza susţine copiii cu autism de la Fundaţia AITA şi le spune povestea!

Email Imprimare PDF
În luna mai, Sun Plaza Shopping Center răspunde din nou nevoilor comunităţii şi desfăşoară încă o acţiune de ajutorare, parte din programul de CSR al companiei pentru anul 2012. De data aceasta, centrul comercial îşi îndreptă atenţia către cei care au parte de un început mai anevoios în viaţă - copiii diagnosticaţi cu tulburări din spectrul autist, aflaţi în îngrijirea Centrului Asociaţiei pentru Intervenţie Terapeutică în Autism (AITA).

Pe lângă sprijinul acordat în îmbunătăţirea rezultatelor programului terapeutic - prin asigurarea necesarul de rechizite, papetarie şi birotica pentru 12 luni - acţiunea caritabilă iniţiată de Sun Plaza pentru Fundaţia AITA atrage atenţia asupra importanţei primirii şi integrării copilului cu autism în societate.

Copiii cu autism au nevoie de iubire, de terapie şi de înţelegere. Mulţi dintre ei nu pot vorbi şi nici nu pot scrie, nu reuşesc să se exprime, sa comunice sau să se facă înteleşi. Pentru că nu-şi pot spune singuri povestea, campania urmăreşte să se afle despre ei, să spună şi sa le scrie încercările, pentru a-i deschide către o lume în care diagnosticul de autism să nu mai fie privit ca o fatalitate.

În cadrul evenimentului caritabil ce va fi organizat pe data de 31 mai, ora 12:00, la Centrul AITA, alături de Sun Plaza vor veni persoane publice precum Jojo, Adina Buzatu, Sonia Argint Ionescu, Andrei Nourescu, Irina Mohora, Cristina Soloc, Denisa Nechifor. Acestea se implică în campanie pentru a promova înţelegerea şi conştientizarea autismului, a dificultăţilor copiilor mai puţin favorizaţi de soartă şi pentru a le face cunoscute drepturile publicului larg.


Asociaţia pentru Intervenţie Terapeutică în Autism (AITA) este o organizaţie non-profit care are ca obiect de activitate oferirea de servicii psihologice complete copiilor cu tulburari din spectrul autist şi familiilor lor. Cel mai important proiect al asociaţiei este centrul înfiinţat, unde cei mai buni specialişti din ţară oferă servicii copiilor diagnosticaţi cu autism şi familiilor lor, cu daruire şi profesionalism, la cele mai ridicate standarde.

Sun Plaza Shopping Center, centrul comercial dominant din sudul capitalei, este un proiect dezvoltat de EMCT România şi S IMMO AG. Deschis în februarie 2010, Sun Plaza vine în întâmpinarea clienţilor cu trei abordări distincte: cumpărături de bază (hipermarket, magazine de bricolaj, mobilier şi electrocasnice), zona de lifestyle, cu prezenţe de top din domeniul fashion (ancore pe suprafeţe medii şi mari, magazine ale mărcilor internaţionale), precum şi o zona de divertisment şi petrecere a timpului liber. Sun Plaza are o suprafaţă închiriabilă de 81,000 m2 şi peste 210,000 m2 suprafaţă construită. Centrul are o parcare subterană cu 2,000 de locuri şi o legătură directă cu staţia de metrou Piaţa Sudului, realizată printr-un pasaj subteran.
Banner