21 septembrie 2020

Esti in sectiunea: News Comunicate de presa Tribul si Cicloteque isi unesc fortele pentru a promova mersul pe bicicleta

Tribul si Cicloteque isi unesc fortele pentru a promova mersul pe bicicleta

Incepand cu luna mai, serviciul de curierat pe bicicleta Tribul si Cicloteque, reteaua de inchiriere biciclete, vor colabora pentru promovarea bicicletei ca mijloc de transport alternativ, nepoluant si mai rapid, intr-o capitala mult prea aglomerata si sufocanta. 10% din costul fiecarei livrari realizate de Tribul vor fi directionati spre dezvoltarea retelei Cicloteque si incurajarea mersului pe bicicleta in Bucuresti, iar astfel Tribul isi confirma statutul de afacere sociala.

Tribul este un serviciu de curierat pe bicicleta disponibil in Bucuresti si initiat de Ariel Constantinof la inceputul anului 2011, impreuna cu alti tineri pasionati de mersul pe bicicleta. Serviciul a luat nastere din dorinta de a oferi o alternativa eco la livrarea corespondentei pe distante relativ scurte. In Bucuresti, bicicleta este cel mai rapid mijloc de transport in orice moment al zilei, iar viteza medie a unui biciclist cu experienta este de 25 km/h, cu 10 km mai mare decat viteza unei masini.

"Ideea de a face o mica afacere bazata pe transport rapid, exclusiv pe biciclete, mi-a venit dupa ce am observat ca prietenii ma tot rugau sa le duc diverse lucruri prin oras. Erau urgente si stiau ca, mergand pe bicicleta, ajugeam imediat oriunde. Unii s-au oferit sa ma si plateasca pentru asta, asa ca m-am gandit pur si simplu sa-mi monetizez pasiunea", isi aminteste Ariel Constantinof, fondatorul serviciului.

In primul an de activitate, curierii Tribul au deservit peste 20 de clienti si au livrat aproximativ 1.000 de comenzi in toate cele sase sectoare ale capitalei. Livrarea se face in numai cateva ore de la preluare, intr-un mod profesionist si in acelasi timp, eco. Mai multe detalii despre Tribul pot fi gasite pe www.tribul.eu.

Confruntandu-se zilnic cu greutatile mersului pe bicicleta in Bucuresti, curierii Tribul au ales ca, incepand cu luna mai, sa directioneze o parte din costurile unei livrari catre Cicloteque pentru a incuraja astfel activitatile de promovare a mersului pe bicicleta. 10% din costul fiecarei livrari vor contribui la dezvoltarea retelei de inchiriere biciclete si la sustinerea mersului pe bicicleta.

"De la bun inceput n-am vrut ca Tribul sa fie o afacere pur si simplu, ci o afacere sociala, care sa aduca plus-valoare orasului in care-si desfasoara activitatea. Intr-un fel sau altul, primul centru Cicloteque, deschis acum cativa ani, mi-a deschis apetitul pentru pedalat. Dupa cateva inchirieri, am descoperit cat de placut este sa te plimbi pe doua roti prin oras si mi-am cumparat propria bicicleta. Faptul ca "Tribul" pe care l-am infiintat are posibilitatea sa creasca acum impreuna cu Cicloteque nu poate decat sa ma bucure si sa ma motiveze!", a mai declarat Ariel.

Sistemul de bike sharing Cicloteque si-a inceput al cincilea an de functionare in 6 aprilie prin deschiderea primelor patru din cele sase puncte de inchiriere din Bucuresti. Pentru inceput au fost deschise centrele din parcurile Tineretului, Titan si Herastrau, precum si statia de la Centrul Public al Fundatiei Soros, urmand ca in scurt timp sa fie deschise si centrele din Parcul Drumul Taberei si de la Facultatea de Drept.

Centrele sunt deschise in fiecare zi a saptamanii intre orele 12.00 si 20.00. Inchirierea bicicletelor se poate face in centre si online pe site-ul www.cicloteque.ro, urmand trei pasi simpli: inregistrarea, crearea unui cont si plata prin e-payment sau online banking. Tarifele sunt foarte avantajoase: 10 lei/ora pentru inchiriere test sau 2 lei pe ora pe baza unui abonament. Impreuna cu bicicleta, utilizatorul primeste si echipamentul de protectie necesar (antifurt, casca de protectie, genunchiere, manusi). Pentru studenti, someri si pensionari, tarifele sunt reduse la jumatate. Dupa inchiriere bicicletele pot fi returnate in oricare dintre centrele Cicloteque deschise.