24 septembrie 2020

Esti in sectiunea: News Comunicate de presa Echipa Europharm Distribuţie pe şantierele Habitat for Humanity România

Echipa Europharm Distribuţie pe şantierele Habitat for Humanity România

Europharm Distribuţie, companie implicată constant în viaţa comunităţilor în care îşi desfăşoară activitatea, susţine Habitat for Humanity România atât prin sponsorizari, cât şi prin promovarea proiectelor legate de construcţia sau renovarea caselor pentru persoane vulnerabile,  aflate în nevoie de locuire. În perioada 7-16 mai, 75 de voluntari, angajaţi Europharm Distribuţie şi studenti, vor lucra pe şantierul de la Ploieşti, unde Habitat for Humanity România construieşte 12 locuinţe noi pentru familiile în dificultate din judeţul Prahova.

“Este al patrulea an în care angajaţii Europharm Distribuţie aleg să se implice în proiectul de voluntariat “Construim împreună pentru o viaţă sănătoasă”, dezvoltat în parteneriat cu Habitat for Humanity România. Noutatea în acest an consta în promovarea proiectului printre studenţii de la Facultatea de Farmacie şi Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială din Bucureşti. E o oportunitate pentru noi toţi să ne implicăm în remedierea problemelor din comunităţile locale care au nevoie de ajutor, dar şi o şansă în plus pentru studenţi de a interacţiona cu angajaţii unei companii de top din piaţa distribuţie de medicamente”, declară Margareta Mareş, Director General Europharm Distribuţie.

Aceasta nu va fi singura colaborare cu Habitat for Humanity România în 2012, Europharm Distribuţie va avea o echipă de 125 de voluntari şi la evenimentul “Big Build 2012”, care va avea loc în săptămâna 01-05 octombrie, cu ocazia “World Habitat Day”, la Balta Sărată, Caransebeş, judeţul Caraş-Severin.

“Suntem foarte încântaţi de colaborarea cu Europharm Distribuţie, care a devenit deja tradiţională, compania susţinând până acum programele Habitat for Humanity în România cu 6.178 de ore de voluntariat, în 12 localităţi din ţară. Mulţumită lor, peste 100 de persoane au fost ajutate să locuiască sănătos şi decent, iar 40 de copii au acum unde să înveţe si să se joace. Suntem recunoscători pentru implicarea lor socială, iar de această dată şi pentru faptul că au hotărât să antreneze şi voluntari studenţi, astfel contribuind la dezvoltarea unei culturi a voluntariatului în ţara noastră. Acesta este si obiectivul nostru, Habitat for Humanity România câştigând premiul pentru cel mai bun proiect de voluntariat al anului 2011, în cadrul Galei Voluntarilor”, spune Gabriela Grigori, Director Dezvoltare Resurse şi Comunicare.

De asemenea, tot în acest an, Habitat for Humanity România şi Europharm Distribuţie vor pregăti un training pe eficienţă energetică pentru familiile beneficiare din programele Habitat for Humanity din Ploieşti. La sesiunile de training de tip “train the trainer”, vor participa reprezentanţi Europharm Holding SA şi un reprezentant Habitat for Humanity România din fiecare filială.