CSR Romania

09 martie 2021

Ultima ora:
Esti in sectiunea: News Comunicate de presa Banca Românească susţine studenţii economişti

Banca Românească susţine studenţii economişti

Email Imprimare PDF
Banca Românească s-a implicat în susţinerea programului “GET in HR”, organizat de Asociaţia Studenţilor Economişti din România (ASER), printr-un workshop cu tema „Recrutare şi Selecţie“. Astfel, 14 tineri studenţi economişti, membri în echipa departamentului HR din cadrul ASER, au fost iniţiati în domeniul pe care şi l-au ales pentru dezvoltarea unei cariere - resursele umane - de către Dana Rădulescu, Coordonator Colectiv Recrutare în cadrul Băncii Româneşti.

Evenimentul „Recrutare şi Selecţie“ a avut loc în luna martie 2012 şi face parte dintr-o serie de astfel de traininguri organizate în cadrul „GET in HR“, program prin care membrii ASER doresc să fie instruiţi de specialişti în domeniul resurselor umane din cadrul marilor companii.  

“Am împărtăşit tinerilor studenţi din cunoştinţele  mele de resurse umane, mai ales tehnicile de recrutare şi selecţie, surse şi metode de recrutare, interviul de selecţie, tehnică de interviu STAR, despre evaluarea candidaţilor, analiza tranzacţională în procesul de selecţie a candidaţilor, inductia pe post. Am facut role-play-uri şi studii de caz întrucât am dorit să depăşesc simpla abordare teoretică, încercând să stimulez creativitatea tinerilor. Studenţii au dovedit curiozitate, creativitate, dinamism şi entuziasm, calităţi indispensabile unui om de resurse umane”, a afirmat Dana Rădulescu, Coordonator Colectiv Recrutare.

Trainingul susţinut de Dana Rădulescu a fost apreciat de viitorii specialişti în resurse umane. „A fost o întâlnire care ne-a ajutat foarte mult să vedem cum se desfăşoară activitatea din departamentul  HR într-o companie şi să avem o viziune mai clară cu privire la întregul proces de recrutare şi selecţie. Cum mulţi dintre noi suntem juniori, a fost o lecţie importantă şi fiecare minut în plus a meritat”, a declarat Alexandra Chivulescu, HR representative în cadrul ASER.

Workshopul derulat de Banca Românească pentru studenţii economişti a fost şi un exerciţiu de comunicare, înscriindu-se printre evenimentele de responsabilitate socială derulate constant de instituţie. Banca Românească îşi propune să menţină o relaţie constantă cu mediul studenţesc, alegând să investească în tineri.
Banner