09 martie 2021

Esti in sectiunea: News Comunicate de presa Roca lansează o aplicaţie care calculează ”amprenta de apă” a zeci de reţete din întreaga lume

”We Eat Water” (Ne hrănim cu apă) este o aplicaţie dezvoltată de Fundaţia We Are Water a companiei Roca, lider global în producţia de obiecte sanitare şi a fost creată special pentru a marca Ziua Mondială a Apei, 22 Martie, urmând conceptul ales de ONU pentru 2012, ”Siguranţa Apei şi a Hranei”.

Aplicaţia reuneşte un mare număr de reţete colectate din întreaga lume, clasificate după ţara de origine şi calculează amprenta de apă a fiecăreia în litri, însemnând cantitatea de apă necesară pentru producerea, procesarea, transportul şi prepararea alimentelor respective. De asemenea, utilizatorii pot afla amprenta de apă individială a fiecărui ingredient. Aplicaţia a fost dezvoltată pentru iPhone şi iPad, costă 0,79 €, iar banii colectaţi vor fi folosiţi pentru susţinerea proiectelor şi iniţiativelor Fundaţiei We Are Water.

”Ne dorim ca această aplicaţie să fie de ajutor în înţelegerea cât mai clară a a impactului nostru asupra mediului. Credem că este esenţial să aflăm practic, nu doar teoretic, cum influenţăm, fiecare dintre noi, lumea în care trăim. Sperăm ca aplicaţia să ajute la înţelegerea importanţei amprentei de apă a hranei pe care o consumăm în fiecare zi şi poate la reducerea acesteia”, a declarat Andrés Julve, Communication Area Manager, Brand & Communication, Roca.

Tema Zilei Mondiale a Apei 2012 a fost aleasă tocmai pentru că deficitul de apă este un subiect presant în din ce în ce mai multe zone ale lumii. Gravitatea problemei poate fi explicată simplu, cu ajutorul cifrelor: pentru a produce hrana necesară unei persoane într-o zi sunt necesari între 2.500 şi 5.000 de litri de apă, iar astăzi siguranţa acestei cantităţi nu mai este garantată.

Câteva informaţii cheie:

-    Producţia unui kilogram de carne de vită necesită consumul a 15.000 de litri de apă, iar un kilogram de grâu ”consumă” 1.500 de litri.
-    Securitatea hranei va exista atunci când întreaga lume va avea acces la hrană suficientă, sigură şi hrănitoare.
-    Accesul facil la apă este invers proporţional cu nivelul de malnutriţie.
-    Lipsa apei este principala cauză a foametei şi malnutriţiei, în special în zonele unde oamenii depind de agricultură pentru propria hrană.