CSR Romania

09 martie 2021

Ultima ora:
Esti in sectiunea: News Comunicate de presa Heineken incurajeaza consumul responsabil prin campania globala "Sunrise belongs to moderate drinkers"

Heineken incurajeaza consumul responsabil prin campania globala "Sunrise belongs to moderate drinkers"

Email Imprimare PDF
HEINEKEN a lansat o campanie la nivel global, intitulata „Sunrise belongs to moderate drinkers”, pentru a incuraja consumul responsabil. Aceasta initiativa, care comunica in jurul marcii internationale de bere premium, face parte din campania internationala premiata „Open Your World”, care promoveaza un mesaj aspirational legat de consumul responsabil si adresat consumatorilor adulti. HEINEKEN a ales sa lanseze acest program in sezonul sarbatorilor de iarna, pentru a maximiza relevanta si impactul acestor mesaje.

Campania este promovata pe diverse canale media online si offline, cu un accent puternic pe social media. Astfel, milioane de consumatori Heineken® din intreaga lume pot viziona spotul TV Sunrise pe diverse posturi TV, pe contul de Youtube Heineken® si pot accesa aplicatii digitale interactive pe pagina de Facebook a brandului. In spotul noii campanii, eroul legendar Heineken® se bucura de toate oportunitatile unei petreceri fabuloase intr-o maniera responsabila, optand de la un moment al noptii pentru a bea apa in loc de bere, si ajunge sa savureze un rasarit de soare spectaculos alaturi de starul petrecerii, renumita DJ Audrey Napoleon.

Alexis Nasard, Chief Commercial Officer HEINEKEN, spune: “HEINEKEN are atat oportunitatea cat si responsabilitatea de a incuraja consumul moderat de alcool. Aceasta abordare progresiva se distinge fata de campaniile traditionale cu acelasi mesaj, demonstrand ca un consum moderat poate fi aspirational. ‘Sunrise belongs to moderate drinkers’ este un pas natural in angajamentul nostru pe termen lung de a incuraja consumul responsabil.”

"Nu exista limite, atunci cand iti cunosti limitele. Acesta este mesajul pe care il transmite spotul Sunrise. Vrem sa demonstram ca a consuma Heineken cu moderatie poate fi o parte integranta din petrecerea timpului alaturi de prieteni, din a cunoaste oameni noi si a trai noi experiente, pana la punctul culminant in care un rasarit de soare spectaculos vazut alaturi de starul petrecerii, Audrey Napoleon, cea mai populara femeie DJ din lume”, explica
Cyril Charzat, Senior Director, Global Heineken Brand.

Campania ”Sunrise belongs to moderate drinkers” a fost sprijinita de o serie de activitati experimentale si digitale. Incepand din 28 noiembrie, campania a fost lansata printr-un teaser in patru orase din lume: Londra, Ho Chi Minh, Rio de Janeiro şi San Francisco. Canapele cu eticheta #MySunrise (Rasaritul meu) au fost strategic plasate in locatii de unde se putea admira cel mai bine rasaritul. Consumatorii au fost incurajati sa posteze poze cu cel mai frumos rasarit pe care l-au vazut, punandu-le tagul #MySunrise si trimitandu-le pe pagina de pagina globala de Facebook Heineken® .

„Si la noi, in Romania, Heineken®  te provoaca sa consumi responsabil si sa petreci pana in zori, sa prinzi rasaritul de soare in cel mai spectaculos loc din Romania si sa-l impartasesti cu intreaga lume, in aplicatia de Facebook MySunrise si pe Twitter sub hashtagul #MySunrise. Invitam Romania sa invadeze harta rasariturilor de soare prin fotografiile postate de cei mai inspirati consumatori Heineken®”, a adaugat Andrea Veress, Group Brand Manager Global Brands Heineken Romania.

Imagini cu rasarituri vor fi distribuite pe pagina de Facebook Heineken® si integrate intr-o aplicatie dinamica de Facebook, care va cartografia pozele cu rasarituri postate de consumatorii din toata lumea, pe baza locului in care au fost facute fotografiile. In fiecare saptamana, cele mai inedite imagini care surprind rasarituri de soare vor fi postate pe wall-ul paginii de Facebook Heineken®  si pe Twitter, sub hashtagul #MySunrise intre 12 decembrie si 2 ianuarie.

Detalii suplimentare:
*Noul proiect a fost dezvoltat de agentia Publicis International, lider in industria comunicarii si AKQA
*Spotul publicitar a fost filmat in Londra și regizat de celebrul Fredrik Bond
*Audrey Napoleon, cunoscuta in intreaga lume ca una dintre cele mai talentate femei DJ este protagonista noului spot, iar coloana sonora consta in noua melodie ‘#MYSUNRISE’, realizata, asa cum ne-am obisnuit, in exlusivitate pentru Heineken® si disponibila pe pagina globala de Facebook a Heineken.


Despre Heineken®:
Heineken® este berea internationala, consumata cu aceeasi placere in aproape toate tarile de pe glob. Este savurata de tinerii urbani, deschisi catre nou si cosmopoliti. Heineken® reuseste sa fie cu mult mai mult decat o bere: este o stare de spirit. Si face acest lucru datorita personalitatii sale multiculturale, a perspectivei globale pe care ti-o propune, inspirandu-te sa traiesti experiente inedite, unice.

Despre campania ”Enjoy Heineken Responsibly”:
Enjoy Heineken Responsibly este conceptul global pentru toate activitatile de brand responsibility desfasurate de Heineken®. Abordarea integrata pentru incurajarea consumului responsabil Enjoy Heineken Responsibly’ (EHR) a fost lansata in 2004 – de atunci, logo-ul EHR a fost distribuit pe sticle, cutii, ambalaje si prin toate mijloacele de comunicare comerciala in cele 189 de piete in care brandul Heineken®  opereaza.
Mesajele campaniei sunt promovate prin intermediul materialelor publicitare in cadrul UEFA Champions League, unde Heineken® este sponsor principal, precum si la toate evenimentele associate marcii Heineken®. Mai mult, compania colaboreaza cu peste 35 de organizatii independente si alte institutii de pe pietele internationale pentru a desfasura activitati similare ce tin de incurajarea consumului responsabil si pentru a distribui aceleasi mesaje prin alte branduri importante de bere.
Sectiunea Enjoy Responsibly din site-ul Heineken.com este tradusa in 32 de limbi si prezenta in 46 de piete, printre care si Romania, oferind consumatorilor informatii practice despre consumul responsabil.
Pentru mai multe informatii, va rugam vizitati: http://www.enjoyHeinekenresponsibly.com/
Banner