04 martie 2021

Esti in sectiunea: News Comunicate de presa CSR Romania se afiliază reţelei europene CSR Europe

CSR Romania se afiliază reţelei europene CSR Europe

csr-europe-logoSchimbul de informaţii şi bune practici, promovarea responsabilităţii sociale la nivel naţional şi european, facilitarea dialogului şi acţiunii actorilor sociali sunt angajamente asumate de CSR Romania ca Partener Naţional al reţelei europene.

Forum for International Communications anunţă obţinerea calităţii de membru al reţelei europene CSR Europe, având statutul de Partener Naţional.

Lansat în 2006 şi beneficiind deja de o echipă de specialişti şi de un portofoliu de parteneri autohtoni şi internaţionali ce reuneşte nume prestigioase, CSR România îşi propune să devină unul dintre cei mai importanţi actori în domeniul responsabilităţii sociale din Romania. Experienţa deja acumulată în cei şase ani de existenţă a programului, conjugată cu infuzia de expertiză internaţională de care va beneficia noua structura, vor sta la baza unei oferte extinse de servicii specializate de CSR, ce va depăşi oferta standard de pe piaţa românească.

Fondată în 1995, CSR Europe este cea mai importantă reţea europeană de afaceri în domeniul responsabilităţii sociale corporatiste, numărând în prezent peste 100 de membri  - 74 de corporaţii multinaţionale şi 31 de organizaţii naţionale partenere  - care colaborează  pentru a promova bunele practici de CSR la nivel european şi global.

"Salutăm prezenţa României pe harta CSR Europe, organizaţie care ajunge la peste 3000 de companii din 25 de ţări din Europa. CSR Romania va acţiona ca partenerul nostru de dialog, va facilita cunoaşterea celor mai bune practici din Europa în domeniul CSR, va promova la nivel european iniţiativele româneşti cu cel mai mare impact social, va fi un purtător de cuvânt al membrilor săi în privinţa programelor şi iniţiativelor strategice pan-europene.", declară Stefan Crets, Director Executiv CSR Europe.

"Afilierea la CSR Europe reprezintă un pas firesc şi va lua forma unei alianţe strategice, în urma căreia membrii reţelei locale vor beneficia de expertiza şi know-how-ul reţelei europene. Oferta de servicii a noii structuri reprezintă garanţia unei echipe de specialişti cu deschidere şi pregatire internatională, care beneficiază de acces la informaţii relevante, expertiză şi instrumente de CSR performante, precum şi de o vastă experienţa pe piaţa locală", adaugă Dana Oancea, Project Manager CSR Romania.

Cea mai cunoscută iniţiativă a CSR Europe, Enterprise 2020, a fost lansată în 2010 şi îşi propune să răspundă provocărilor societale prin acţiune colaborativă, aliniind eforturile mediului de afaceri la strategia Uniunii Europene, Europe 2020, de creştere inteligentă, sustenabilă şi inclusivă.

CSR România va include direcţiile strategice ale CSR Europe, programele europene, oportunităţile de parteneriat cu companii, mediul academic, ONG-uri în strategia sa de dezvoltare pentru anul 2012, pe care o va lansa până la sfârşitul acestui an. De asemenea, pentru toţi cei interesaţi să devină membri, CSR România va publica curând codul etic şi oferta de servicii profesionale şi comunicare de CSR.

Despre CSR Europe
CSR Europe este cea mai importantă reţea europeană de afaceri în domeniul responsabilităţii sociale a corporatiste, cu peste 100 de membri, 74 de corporaţii multinaţionale şi 31 de organizaţii naţionale partenere. Organizaţia a fost fondată în 1995 de către cunsocuţi lideri europeni din mediul de afaceri ca răspuns la apelul Preşedintelui Comisiei Europene Jacques Delors. Organizaţia a crescut şi a devenit o reţea inspiraţională de oameni de afaceri care lucrează pentru a promova CSR la nivel european şi global.

Despre CSR Romania

CSR Romania este un proiect al Forum for International Communications, fundaţie care organizează din 2003 competiţia Romanian PR Award şi evenimentele Romanian PR Week, impuse drept cele mai importante evenimente de recunoaştere a excelenţei în domeniul comunicării de afaceri din România.

CSR Romania îşi propune să devină un organism profesional şi o voce de încredere în societate pentru promovarea  practicilor de business care asigură dezvoltarea durabilă. Misiunea organizaţiei este de a acţiona cu integritate şi onestitate pentru a facilita şi recunoaşte oamenii şi companiile care fac bine.

CSR Romania este un proiect al Forum for International Communications, fundaţie care administrază portalul de resurse CSR România

Dana Oancea
Project Manager