23 aprilie 2021

Esti in sectiunea: News Comunicate de presa Coca-Cola HBC România îşi reafirmă angajamentul pentru dezvoltarea durabilă a operaţiunilor sale în România

În cei 20 de ani de activitate locală, Coca-Cola HBC România şi-a dezvoltat şi consolidat în permanenţă operaţiunile, desfăşurând activităţi de îmbuteliere băuturi răcoritoare şi apă minerală în trei fabrici – Ploieşti, Timişoara şi Vatra Dornei - şi de comercializare printr-o reţea de distribuţie cu acoperire naţională.

Compania deserveşte 22 milioane de consumatori cu produse de cea mai înaltă calitate, sprijină activitatea celor 70.000 de clienţi care vând produsele acesteia şi este un contributor major la bugetul de stat.

Michalis Imellos – Director General România şi Moldova declară: “Reafirmăm angajamentul nostru pentru dezvoltarea durabilă a operaţiunilor din România, continuând seria investiţiilor strategice făcute în afacerea noastră, în dezvoltarea angajaţilor noştri, cât şi în susţinerea comunităţilor locale.”

Compania a investit în linii de producţie performante care asigură consum redus de energie şi apă, a construit la Ploieşti o centrală de cogenerare care produce energie cu emisii minime de CO2 şi cel mai mare depozit automatizat al Grupului Coca-Cola Hellenic din Europa.

Expertiza, pasiunea şi implicarea celor 1900 de angajaţi repezintă cheia succesului în afaceri. De aceea, compania investeşte în atragerea şi dezvoltarea angajaţilor săi, oferind un loc de muncă sigur, corect şi nediscriminatoriu, cariere şi oportunităţi de dezvoltare.

Investiţiile în comunitate se concentrează pe protejarea resurselor de apă, recuperarea şi reciclarea ambalajelor şi dezvoltarea tinerilor, încurajând voluntariatul şi dezvoltarea nucleelor de societate civilă.     În 2011, împreună cu organizaţia non-guvernamentală Taşuleasa Social, partener strategic în dezvoltarea comunităţilor locale din zona Dorna, a creat un centru de educaţie pentru voluntariat într-o fosta fabrică de îmbuteliere din Dorna Candrenilor şi a contribuit la atragerea de la Uniunea Europeană a unei finanţări de 1 milion de EUR pentru un proiect de protecţie a mediului în Parcul Naţional Călimani.

Coca-Cola HBC România este cea mai mare companie din industria băuturilor non-alcoolice din România şi îmbuteliator francizat al The Coca-Cola Company. Compania produce, vinde şi distribuie o gama largă de băuturi, cu un portofoliu de produse în care se regăsesc mărci prestigioase precum Coca-Cola, Fanta, Sprite, mărci locale Dorna, Dorna Izvorul Alb, Poiana Negri şi mărci licenţiate de alte companii Nestea, Illy. Compania face parte din Grupul Coca-Cola Hellenic, cel mai mare îmbuteliator al produselor The Coca-Cola Company din Europa. Operaţiunile Coca-Cola Hellenic acoperă 28 de ţări, deservind peste 560 de milioane de oameni. Cu sediul central la Atena, compania este cotată la bursele de valori din Atena, New York şi Londra.