04 decembrie 2021

Esti in sectiunea: News Comunicate de presa AKTA continuă donaţiile pentru elevii din mediul rural

AKTA continuă donaţiile pentru elevii din mediul rural

În România, mai ales în mediul rural, abandonul şcolar este o problemă care s-a acutizat odată cu apariţia şi evoluţia crizei economice, în condiţiile în care, potrivit organizatiei "Salvaţi Copiii", susţinerea unui copil în învăţământul de stat costă în mediul rural circa 1.372 de lei pe an (rechizite, uniformă şi echipamentul pentru sport, meditaţii, fondul clasei, serbările organizate cu diferite ocazii). După ce în luna iulie a donat peste 7.000 de cărţi pentru premianţii claselor I – VIII ai şcolilor din localităţile unde oferă servicii, DCS continuă campania de sprijinire a elevilor din zone defavorizate prin donarea a peste 65.000 de caiete către elevii din circa 200 de şcoli generale din zonele unde furnizează servicii de televiziune, internet şi telefonie prin AKTA, divizia dedicată consumatorilor casnici.

Prin această campanie sunt adresaţi elevii din clasele I – IV din zone rurale în care condiţiile economice dificile îngreunează accesul la educaţie.

Campania se desfăşoară cu ocazia începerii noului an şcolar, în zonele deservite de DCS prin divizia AKTA.

“Din păcate, localităţile din mediul rural nu se confruntă numai cu un decalaj în ceea ce priveşte accesul la tehnologie, ci şi cel la educaţie. În acest sens am decis să ne implicăm activ în sprijinul elevilor prin donarea a peste 7.000 de cărţi la începutul verii, pentru premierea elevilor merituoşi din clasele I – VIII, precum şi a circa 65.000 de caiete în septembrie, pentru ca începerea şcolii să reprezinte un motiv de bucurie şi pentru elevii claselelor I - IV ale căror familii au venituri mici“ a declarat Dinu Malacopol, CEO al Digital Cable Systems.

Despre Digital Cable Systems

Înfiinţat în 2005, la iniţiativa mai multor antreprenori din domeniul telecom din România, şi beneficiind de o investiţie substanţială în anul 2007 din partea fondului de investiţii Pinebridge New Europe Partners II, grupul DCS a devenit unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii de telecomunicaţii de pe piaţa autohtonă. Compania oferă servicii de transmisie prin cablu a programelor de televiziune, soluţii de transmisiuni date şi acces Internet, precum şi telefonie fixă, atât pe segmentul business cât şi pe cel al clienţilor rezidenţiali, pe piaţa din România.

Din portofoliul DCS fac parte brandurile AKTA – adresat în exclusivitate consumatorilor individuali, şi Dial Telecom – unul dintre cei mai importanţi ofertanţi de servicii de acest tip pe segmentul business.

Dial Telecom este prezentă pe piaţa de telecomunicaţii din România începând cu anul 2001, ca subsidiară a Dial Telecom Cehia, fiind apoi preluată, în 2007, de grupul Digital Cable Systems. În prezent, Dial Telecom este operatorul preferat de companii pentru servicii integrate de comunicaţii electronice: telefonie fixă, acces Internet, soluţii de date şi colocare servere.
Toate serviciile Dial Telecom sunt furnizate cu eficienţă şi promptitudine sub conceptul ”one-stop-shopping”, în sistem ”la cheie”, susţinând deviza companiei ”Tehnologie cu faţă umană”. Pentru calitatea serviciilor oferite, Dial Telecom a obţinut certificarea ISO 9001, ISO 14001 si 27001.