CSR Romania

09 martie 2024

Ultima ora:
Esti in sectiunea: Juriul Mona Nicolici

Mona Nicolici

mona_nicoliciEste Head of Community Relations & Social Affairs în cadrul Petrom

Mona a absolvit Facultatea de Instalaţii din cadrul Institutului de Construcţii Bucureşti în anul 1993, dupa care a urmat un masterat în Relatii Publice şi comunicare la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Facultatea de comunicare „David Ogilvy”.

Timp de 11 ani a fost jurnalist de televiziune şi a fost, pe rând, redactor de ştiri, producator, editor şi prezentator. În prezent conduce departamentul de Community Relations & Social Affairs în cadrul Petrom Romania, după ce 4 ani a ocupat funcţia de CSR Communication Manager şi purtător de cuvânt pe acest domeniu.

În 2007 Petrom a lansat platforma de responsabilitate socială „Respect pentru Viitor”, care cuprinde proiecte ample de CSR cu rezultate concrete, care răspund nevoilor societăţii şi mediului înconjurător, ca parte integrantă a conduitei de business Petrom. Platforma CSR Petrom care a dezvoltat proiecte ca „Tara lui Andrei”, „Acces la Viata”, “Parcurile Viitorului”, “Resurse pentru Viitor” sau “Sprijin pentru Viitor” şi a primit recunoaştere atât pe plan naţional, cât şi internaţional.

Mona a reuşit să îmbine în 2008 pasiunea pentru televiziune cu responsabilitatea socială prin emisiunea difuzată de Realitatea TV „Respect pentru viitor”. Emisiunea a reprezentat o abordare inedită prin aducerea, pentru prima dată, în atenţia publicului a proiectelor şi initiaţivelor sociale, arătând că atitudinea civică responsabilă nu este straină societăţii romaneşti.

Deviza Monei atât în viaţă, cât şi în meserie este ceea le spune mereu celor din jurul sau: „Fii bun măcar din deşteptăciune, dacă nu din suflet».