CSR Romania

09 martie 2024

Ultima ora:
Esti in sectiunea: European CSR Award

European CSR Award

Email Imprimare PDF
European CSR Award îşi prezintă campaniile nominalizate în România

Juriul European CSR Award anunţă nominalizările locale pentru prima ediţie a competiţiei pan-europene.

Coordonat de prestigioasele organizaţii CSR Europe şi Business in the Community (BITC), programul a fost implementat în Europa de un consorţiu unic de 29 de organizaţii naţionale de CSR. În Romania, competiţia a fost organizată de Forum for International Communications, prin programul CSR Romania.

Juriul a apreciat îndeosebi proiectele inovatoare, durabile şi replicabile, cu impact cuantificabil pentru business şi societate. Metodologia de jurizare a urmărit criterii precum
inovaţie, leadership şi parteneriat, detaşându-se astfel de alte proiecte existente în Europa care recunosc excelenţa  în practicile de responsabilitate socială corporatistă. Au fost vizate în mod special parteneriatele de succes dintre companii şi stakeholderii non-profit. Acesta este un concept inovator în peisajul premiilor europene de CSR care vizează în mod tradiţional proiecte de CSR iniţiate şi realizate in-house.

Procesul de jurizare s-a desfăşurat în perioada 1 Martie – 20 Aprilie 2013 pe baza criteriilor de performanţă ale organizaţiei britanice British in the Community (BITC).

Prezentăm mai jos nominalizările în ordine alfabetică:

Companii mari

Banca Comerciala Romana: Coaches of financial responsibility
Coca-Cola HBC Romania: Green Bee Project
Coca-Cola System Romania: Adopt a River from Its Spring to its Mouth
Danone Romania: Smiles for the future
IBM Romania: IBM KidSmart programme supporting preschool education
Petrom: Protect your home, prepare your community!
Provident Financial Romania IFN SA: The National Program ”Family budget
Rompetrol: Together for each and everyone
UPC Romania: Tech School
Ursus: Find Your Balance Campaign
Vodafone Romania: Partnership for life

Companii mici şi mijlocii

Eco-Rom Ambalaje: The Green Laboratory for Recycling
GolinHarris Public Relations: Food Bank
Media Production Group SRL: Tenis10
Vitrina Advertising: Cluj has attitude

Jurizarea competiţiei locale a fost asigurată de reprezentanţi ai unor companii cu expertiză vastă în derularea proiectelor de CSR, de reprezentanţi ai unor organizaţii non-guvernamentale care dezvoltă parteneriate durabile cu parteneri de business, precum şi de consultanţi independenţi, cercetători şi reprezentanţi ai organizaţiilor internaţionale de profil.

Câştigătorii vor fi anunţaţi în cadrul unui eveniment festiv ce va avea loc la Bucureşti, JW Marriott, în data de 22 mai 2013, şi vor fi invitaţi să participe la European CSR Award Ceremony, eveniment organizat de Comisia Europeană la Bruxelles, pe 25 iunie 2013.   

European CSR Award este sprijinit în România de companiile Raiffeisen Bank, AVON şi Ursus Breweries, şi de partenerii media: Hotnews, Wall-Street, IQADS, Smark şi PR Romania.